В офиса на сдружението гостуваха студенти и преподаватели от ПУ ,,Паисий Хилендарски"

На 11 ноември 2023 година в офиса на сдружението гостуваха студенти и преподаватели от ПУ ,,Паисий Хилендарски", от специалностите политология и национална сигурност. Председателят на сдружението г-жа Маринела Петреска запозна присъстващите с дългогодишната му дейност по различни програми и проекти. Студентите проявиха интерес по конкретни направления от работата на сдружението.
На срещата присъстваше и генералният консул на Република България в Битоля г-н Николай Димитров.

спешно приключихме младежки обмен на тема:"Европейски ценности за повече Европа и свързаност със Западните Балкани и Източното партньорство” в рамките на проект № 2023-1-BG01-KA151-YOU-000122741 съфинансиран по програмата " Еразъм +"

На 10.11.2023 г., успешно приключихме младежки обмен на тема:"Европейски ценности за повече Европа и свързаност със Западните Балкани и Източното партньорство” в рамките на проект № 2023-1-BG01-KA151-YOU-000122741, съфинансиран по програма „Еразъм +”, Сектор „Младеж“, Ключова дейност 1.
Инициативата се реализира от Фондация Българска Памет в партньорство със „Сдружение за Македонско-Българско приятелство“ гр. Битоля, Република Северна Македония, и „Община на българите в АТО Гагаузия“, гр. Комрат, Република Молдова.
През изминалите няколко дни, младежите, представители на трите държави, развиха редица умения, включващи инициативност, работа в екип, социални и граждански компетенции. Насърчено беше сред тях позитивното отношение към Европейския проект и осъзнаване силата на споделените Европейски ценности.
Всеки един от участниците, получи сертификат за участие,които могат да им послужат като референция в тяхната последваща образователна и професионална реализация.

Стартирахме младежки обмен на тема “Европейски ценности за повече Европа и свързаност със Западните Балкани и Източното партньорство“

Стартирахме младежки обмен на тема “Европейски ценности за повече Европа и свързаност със Западните Балкани и Източното партньорство“ в рамките на проект №2023-1-BG01-KA151-YOU-000122741, съфинансиран по програма „Еразъм +"


Честит ден на народните будители!

Честит ден на народните будители!
И тази година , като всяка друга, на този ден се прекланяме пред Делото и Подвига на нашите народни будители, които не просто събудиха народа ни от дългия му сън, но и начертаха смело и с размах много пътища към светлото бъдеще, по които можем да вървим!!!