По повод предстоящите Коледни и новогодишни празници, на 12 декември 2023 година в салона на Сдружението за ,,Македонско-Българско приятелство“ бе реализирана детска творческа работилница към образователния център “Искра”.

На работилницата децата се запознаха с българския обичай сурвакане, какви са неговите символи и значение и как се изработва сурвачка. На работилницата разговаряхме и за значението на коледните и новогодишни поздравителни картички като част от подготовката за празниците. Сръчните ръце на децата и тяхната креативност сътвориха прекрасни коледни картички и традиционни сурвачки от дрян, украсени с вълна, пуканки и паричка.

Творбите на децата ще бъдат изложени на коледното тържество, което ще бъде организирано от Генералното консулство на Република България в Битоля. Всички единодушно решихме, преди Коледа изработените от децата коледни картички да бъдат подарени на Дома за стари хора в Битоля, като с този малък жест се надяваме да влеем топлина и радост в сърцата на тези хора